Рада ухвалила закон, який відродить виноробну галузь в Україні - депутат

Рада ухвалила закон, який відродить виноробну галузь в Україні - депутат

Укрінформ
Верховна Рада у вівторок прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв".

За ухвалення законопроекту №6693 в цілому проголосували 247 депутатів при мінімально необхідніх 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми пропонуємо на розгляд законопроект, який підтримує малий бізнес і задовольнить споживача, він відродить виноробну галузь в Україні. На сьогодні для того, щоб отримати дозвіл на виготовлення вина треба отримати 140 дозвільних документів і мати власну дорогу лабораторію якості. Ми пропонуємо замінити 140 дозвільних документів на декларацію, реєстрацію якої пропонуємо проводити протягом п'яти днів. Також замість обов'язку мати свою дорогу лабораторію ми дозволяємо користуватися акредитованою. Ми також спрощуємо процедуру затвердження нових марок вин", - пояснив один із ініціаторів закону, народний депутат Андрій Вадатурський, підкресливши, що винороби, яких стосується цей закон, мають працювати з власним виноградом і не додавати до своєї продукції спирт. 

Читайте також: Рада планує підвищити ефективність процедур банкрутства

Законом визначено правовий статус малого виробництва виноробної продукції, суб’єкта господарювання, який здійснює за повним технологічним циклом без додавання спирту виробництво та розлив у споживчу тару вин виноградних, вин плодово-ягідних та/або напоїв медових в об’ємі, що не перевищує 10 000 декалітрів на рік, з виноматеріалів виключно власного виробництва (не придбаних), отриманих шляхом переробки плодів, ягід, винограду, меду власного виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-