Успішні реформи залучать в Україну іноземних інвесторів – Гаврилишин

Успішні реформи залучать в Україну іноземних інвесторів – Гаврилишин

Укрінформ
Якщо Україна успішно проведе основні економічні реформи, то зможе залучити до себе іноземних інвесторів.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив колишній заступник керівника європейського департаменту МВФ Олег Гаврилишин.

«Не бачу іншого шляху, ніж економічне зростання через завершення реформ. Так, поки йде війна, багато зацікавлених зовнішніх інвесторів вагатимуться. Однак, чим більше виникатиме можливостей, чим менше ставатиме корупції, чим повніше проводитиметься дерегуляція – тим уважніше до України приглядатимуться інвестори», - сказав Гаврилишин.

За його словами, у першу чергу до України зайдуть інвестори із країн Центральної Європи, які краще знайомі із місцевими особливостями. «Попри нестабільний стан на Донбасі, багато інвесторів із країн Центральної Європи, які демонструють економічний бум, нарощуючи експорт до решти Європи, побачать можливість відкриття підприємств в Україні. Так само, як свого часу до них зі своїми інвестиціями прийшли західні європейці. Полякам, чехам чи словакам працювати в Україні легше, ніж французам, данцям чи британцям. Все-таки нас об’єднує багато історичних та мовних аспектів», - зауважив експерт.

Читайте також: Канадський експерт про економіку України: повинна зростати на 5-7% у рік

Гаврилишин також закликав не покладати надто великих надій на так званий «план Маршалла» для України. «Не думаю, що втілення цього плану є реалістичним і не певен, що це потрібно. Подібне обговорення відволікає від необхідних реформ та створює враження єдиної можливої панацеї», - наголосив він

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-