Експерт порадив Україні залишатися відкритою для міжнародної торгівлі

Експерт порадив Україні залишатися відкритою для міжнародної торгівлі

Укрінформ
Аби досягти економічного зростання, Україна повинна залишатися відкритою до міжнародної торгівлі. 

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив колишній заступник керівника європейського департаменту МВФ Олег Гаврилишин. 

«Україна вже є відкритою і повинна такою залишатися. Необхідно далі лібералізовувати торгівлю, дотримуватися положень Угоди про асоціацію», - сказав Гаврилишин. 

На його переконання, політика протекціонізму матиме негативні наслідки для розвитку країни. «Вдаватися до протекціонізму, як це роблять США, не варто. Я і для Америки це вважаю неправильним, а для меншої країни – тим паче. Чим менша країна, тим вигідніше їй бути відкритою до торгівлі. Теоретично Україна має достатньо велику економіку, аби сама для себе виготовляти автомобілі. Однак, навіщо це робити? Ми вже спостерігали за таким експериментом 70 років у Союзі, і всі погоджуються, що він був не вдалим», - зауважив експерт. 

Читайте також: Уряд уперше за 10 років розгляне на засіданні питання приватизації - ФДМУ

Він наголосив, що саме економічний успіх є «найкращою зброєю України у боротьбі із Росією». «Мені дуже подобається вислів Анни Еплбаум: «Чи не найкращою зброєю України у боротьбі з Росією є економічний успіх». Необхідно показати світу, особливо Росії, що ми рухаємося уперед. Правда, не можна забувати і про відповідальність за ведення воєнних дій та підтримку армії», - наголосив Гаврилишин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-