ЄС готовий надати Україні €1 мільярд у вигляді кредитів

ЄС готовий надати Україні €1 мільярд у вигляді кредитів

Укрінформ
Європейський Союз готовий надати Україні 1 млрд євро у вигляді кредитів у межах нової програми макрофінансової допомоги.

Про це віце-президент Європейської комісії – високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні заявила на зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо, щоб українська економіка розвивалася. Саме тому минулої п'ятниці Єврокомісія прийняла рішення про запровадження нової програми макрофінансової допомоги у розмірі до 1 млрд євро у формі кредитів. Ця допомога буде спрямована на те, щоб підтримати економічну стабільність України та структурні реформи", - сказала Моегріні.

Читайте також: ЄС з 2014 року надав Україні гуманітарної допомоги на €700 мільйонів — Могеріні

За її словами, це рішення свідчить про те, що дружба ЄС та України не лише на словах, а й у реальних справах.

У свою чергу Прем'єр-міністр України, відповідаючи на запитання журналістів, зазначив, що всі умови визначатиме Єврокомісія. "Є певний набір рішень, необхідних для того, щоб отримати цю підтримку. Вона може бути спрямована у бюджет України, але є певні умови, які ми маємо виконати", - сказав Гройсман.

Глава уряду зазначив, що нині ці питання обговорюються більш конкретно з представниками ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-