Залишки газу у сховищах - на 12% більші, ніж торік

Залишки газу у сховищах - на 12% більші, ніж торік

Укрінформ
В українських підземних газових сховищах станом на 7 березня залишилося 9,23 млрд кубометрів газу, що на 12% більше, ніж торік.

Про це повідомив ПАТ "Укртрансгаз" на своїй сторінці у Facebook.

"Запасів газу в газосховищах достатньо, щоб комфортно завершити опалювальний сезон 2017-2018. Станом на сьогоднішній ранок обсяг газу в ПСГ становить 9,23 млрд кубометрів, що на 1 млрд, або на 12%, більше, ніж на цю дату торік", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Укртрансгаз поінформував про зниження добового споживання.

"У зв’язку зі значним потеплінням зменшується добове споживання газу в Україні. Вчора Кризовий комітет при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України оголосив про завершення кризової ситуації", - додали в Укртрансгазі.

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня Міненерго запровадило тимчасове обмеження на споживання газу у зв'язку з відмовою російського Газпрому постачати газ до України.

Читайте також: Через кризу Україна 2 березня скоротила споживання газу на 25 мільйонів кубів

У лютому НАК "Нафтогаз України" передплатив поставки газу в Газпрому, очікуючи на відновлення постачання у березні. Газпром повернув усю суму та відмовився постачати газ. Через похолодання в Україні виник незначний дефіцит газу.

Водночас Нафтогаз та польська компанія PGNiG 2 березня підписали контракт щодо постачання газу до кінця березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-