Перші комплекси вагового контролю мають запрацювати вже влітку

Перші комплекси вагового контролю мають запрацювати вже влітку

Укрінформ
Улітку 2018 року мають запрацювати перші комплекси автоматичного вагового контролю (Weight in Motion) на дорогах України за підтримки Світового Банку.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк за результатами наради «Фінансування інфраструктурних проектів за участі Європейського інвестиційного банку» за участі керівника Офісу підтримки реформ Олександри Клітіної, представника Європейського інвестиційного банку,  ПАТ «Укравтодор», Міністерства внутрішніх справ України, КП «Київдорсервіс», інформує прес-служба Мінінфраструктури.

«З метою збереження українських автошляхів Міністерство інфраструктури України за підтримки Світового Банку запроваджує пілотний проект із запровадження автоматичного вагового контролю (Weight in Motion) та автоматичного контролю швидкості в Київській області», - заявив Лавренюк.

За його словами, зараз Укравтодор спільно з МВС вирішує питання щодо розміщення та утримання центрів обробки даних для системи автоматичного зважування та автоматичного контролю швидкості.

«Перші WiM – комплекси повинні запрацювати вже влітку цього року», - наголосив заступник міністра.

Читайте також: Гройсман очолив Координаційну раду з безпеки дорожнього руху

Як повідомлялося, у вересні 2017 року Міністерство інфраструктури України та Державне агентство автомобільних доріг України обговорили з ЄБРР та ЄІБ можливість закупівлі та встановлення 7 комплексів автоматичного вагового контролю транспортних засобів та контролю швидкості руху загальною вартістю 2,1 млн євро, з яких 1,5 млн євро на габаритно-вагові комплекси та 600 тис. євро на програмне забезпечення й обладнання. Ці комплекси будуть обладнані системою вимірювання ваги транспортних засобів у русі (Weight in Motion, WIM).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-