Україна зможе економити 40% енергії завдяки енергоефективності - Семерак

Україна зможе економити 40% енергії завдяки енергоефективності - Семерак

Укрінформ
Україна зможе зекономити 40% енергії, яку використовує на сьогодні, завдяки енергоефективності. Європейський Союз готовий у цьому допомагати і надалі.

Про це написав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак у Facebook за результатами першої дискусійної панелі Українського енергетичного форуму.

"Я розділяю позицію голови Представництва ЄС в Україні Хюга Мінгареллі, що Україна може зекономити 40% використаної енергії завдяки енергоефективності", - написав Семерак.

Він наголосив, що Європейський Союз готовий надалі допомагати нам у запровадженні сучасних технологій. 

"Більше того, цього від нас вимагає Концепція реалізації державної політики у сфері зміни клімату до 2030 року та Стратегія низьковуглецевого розвитку до 2050 року, яку має найближчим часом розглянути уряд. Головний її розділ присвячений саме декарбонації українського енергетичного ринку", - зазначив Семерак.

Читайте також: Екологія вперше за роки незалежності стала пріоритетом державної політики - Семерак

На його думку, "успішні економіки майбутнього матимуть лише країни, котрі швидко усвідомили, що викопне паливо має обмежений ресурс і активно шукають йому альтернативу".

"Звісно, консервативний паливно-енергетичний ринок буде противитися, але це не причина відмовлятися від реформ. Успішність економіки нашої країни у майбутньому напряму залежить від проведених реформ в енергетичному секторі", - додав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-