Укроборонпром спростовує публікацію NYT про корупцію

Укроборонпром спростовує публікацію NYT про корупцію

Укрінформ
Державний концерн "Укроборонпром" спростовує публікацію американського видання The New York Times про корупцію в оборонній сфері України.

Навпаки, саме завдяки заходам внутрішнього контролю Укроборонпрому з 2014 року було передано до правоохоронних органів 185 матеріалів щодо зловживань та корупційних проявів на підприємствах концерну, повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

"У зв'язку з тим, що у публікації американського видання The New York Times стосовно діяльності ДК "Укроборонпром" присутні факти перекручення інформації, маємо наголосити, що Дмитро Максимов, на слова якого спирається матеріал New York Times щодо "авіабудівного заводу у Львові", 11 травня 2017 року спробував винести інформацію з обмеженим доступом, що було зафіксовано співробітниками СБУ та поліції, які прибули на місце подій... Важливо відмітити, що Дмитро Максимов наприкінці 2016 року відмовився відбути у відрядження для перевірки фінансово-господарської діяльності саме ДП "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод", за що отримав догану", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба зазначає, що Максимов був звільнений через систематичне невиконання ним своїх службових обов'язків.

Щодо ДП "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод", то як нагадали у концерні, заходами внутрішнього контролю ДК "Укроборонпром" восени 2017 року були встановлені факти порушень та недоліків у фінансово-господарській діяльності, а також можливих зловживань керівництвом підприємства. Зокрема, за результатами службового розслідування керівника підприємства Олександра Кравчука було притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Виявлені у 2016-2017 роках матеріали щодо розтрати службовими особами ДП "ЛДАРЗ" коштів під час закупівлі товарно-матеріальних цінностей у взаємопов’язаних комерційних структур (всього 5) – передано до Генеральної прокуратури, НАБУ та СБУ.

Читайте також: Порошенко звільнив Романова з посади голови Укроборонпрому

Як нагадали в Укроборонпромі, керівника Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу Кравчука в 2017 році було притягнуто до дисциплінарної відповідальності через встановлені факти порушень та недоліків у фінансово-господарській діяльності, а також можливих зловживань повноваженнями. Факт звільнення Кравчука з посади директора заводу був зафільмований прес-службою концерну та поширений багатьма українськими ЗМІ.

В Укроборонпромі також наголосили, що нехтування цими фактами та перекручення інформації щодо антикорупційних дій концерну є неприпустимим.

"Саме завдяки заходам внутрішнього контролю концерну з 2014 року було передано до правоохоронних органів 185 матеріалів з ознаками зловживань та корупційних проявів на підприємствах Укроборонрому. За ними розпочато 42 кримінальні провадження. Вжитими управлінськими заходами 28 керівників підприємств було відсторонено від посад, а ще 70 службових осіб було притягнуто до дисциплінарної відповідальності", - зазначили в Укроборонпромі.

Як повідомлялося, 19 лютого видання The New York Times оприлюднило статтю про корупцію у військовій сфері України (https://www.nytimes.com/2018/02/19/world/europe/ukraine-corruption-military.html). Газета, зокрема, пише, що на тлі війни на Донбасі та значного зростання витрат на військову сферу в системі Міністерства оборони України процвітає корупція. Боротися із цим ганебним явищем в оборонній сфері дуже важко, тому що всі контракти та угоди захищені грифом "таємно", пише видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-