Борг зі сплати транспортного податку у Києві перевищив 72 мільйони - ДФС

Борг зі сплати транспортного податку у Києві перевищив 72 мільйони - ДФС

Укрінформ
У Києві податковий борг зі сплати транспортного податку з фізосіб - вже 72,4 мільйони гривень, сказала начальник Головного управління ДФС у Києві Людмила Демченко.

Про це повідомляється на сайті Управління Державної фіскальної служби в Києві.

"Станом на початок лютого 2018 року у столиці податковий борг по транспортному податку з фізичних осіб складає 72,4 мільйони гривень, в тому числі 22,3 мільйони гривень - борг, який виник впродовж 2017 року", - заявила Людмила Демченко.

За її словами, протягом 2017 року зареєстровано податкову заставу із транспортного податку з фізичних осіб стосовно 1321 боржника на суму боргу 66,1 мільйона гривень, що становить 91,2% від загальної суми податкового боргу із транспортного податку з фізичних осіб.

У фіскальній службі нагадують, що платниками транспортного податку є, зокрема, фізичні особи (в тому числі нерезиденти), які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що є об’єктами оподаткування (стаття 267 ПКУ).

Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше 5-ти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Читайте також: Людмила Демченко: киянам слід вчасно подавати до ДФС дані про зміну місця проживання та ПІБ

Транспортний податок сплачується: фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення - рішення.

У разі несплати платником транспортного податку, контролюючий орган направляє такому платнику податкову вимогу відповідно до статті 59 ПКУ. Крім того, з метою нагадування платникам податку про наявність податкового боргу, у автоматичному режимі здійснюється телефонне оповіщення та на електронну пошту надсилаються відповідні повідомлення.

За результатами роботи, проведеної фіскальною службою столиці, до місцевого бюджету надійшло коштів у сумі майже 14 млн грн, зазначається в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-