ACI Europe: аеропорт

ACI Europe: аеропорт "Бориспіль" – у трійці лідерів за приростом пасажирів

Рейтинг
Укрінформ
Міжнародний аеропорт "Бориспіль" увійшов до першої трійки рейтингу Міжнародної ради аеропортів (ACI Europe) за рівнем зростання пасажиропотоку, серед яких також опинилися летовища Рейк’явіку та Неаполя.

Про це повідомили у прес-службі міжнародного аеропорту.

"За підсумками 2017 року, Міжнародний аеропорт "Бориспіль" закріпив позицію серед лідерів рейтингу за класифікацією Міжнародної ради аеропортів (ACI Europe). "Бориспіль" посів 3 місце, забезпечивши динаміку зростання пасажиропотоку на рівні 22,1% у групі європейських аеропортів, які обслуговують від 5 до 10 мільйонів пасажирів", - йдеться у повідомленні.

Згідно з річним рейтингом, "Бориспіль" розділив першість з аеропортом Рейк’явіку Кефлавік (28,3%) та аеропортом Неаполя (26,6%). У своєму звіті ACI Europe визнала високу динаміку зростання цих аеропортів, та відзначила, що 2017 рік був успішним для аеропортів Європи в цілому.

Читайте також: Відтепер у "Борисполі" можна самостійно зареєструвати багаж

У порівнянні з минулим роком мережа європейських аеропортів продемонструвала зростання пасажиропотоку на 8,5%. Аеропорти Єврозони збільшили динаміку залучення пасажирів на рівні +7,7%, а країни, які не входять до ЄС (Non-EU), покращили минулорічний результат на 11,4%.

В рейтингу відзначено, що серед Non-EU аеропортів найбільше зростання в середньому на 20% забезпечили аеропорти України, Молдови, Грузії та Ісландії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-