Людмила Демченко: киянам слід вчасно подавати до ДФС дані про зміну місця проживання та ПІБ

Людмила Демченко: киянам слід вчасно подавати до ДФС дані про зміну місця проживання та ПІБ

Укрінформ
Головне управління ДФС у Києві попереджає громадян про необхідність подавати відомості до фіскальних органів про зміну даних щодо місця проживання та ПІБ, щоб уникнути непорозумінь з контролюючим органом.

Про це заявила начальник столичного управління ДФС Людмила Демченко.

"Всі фізичні особи – платники податків зобов'язані протягом місяця з дня виникнення таких змін подавати контролюючим органам відомості про зміну даних", - сказала вона.

Для цього, за її словами, фізичними особами слід подати до контролюючих органів Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (Форма № 5 ДР) або Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (Форма № 5 ДРП).

Людмила Демченко підкреслила, що вказані заяви подаються особисто або через представника за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

Читайте також: У Києві фіскали нарахували 35 мільйонерів

Для заповнення заяв необхідні дані паспорта та інших документів, які підтверджують зміни даних.

Внесення змін до Державного реєстру здійснюється протягом трьох робочих днів. В окремих випадках п’яти днів.

Подати документи та отримати необхідну консультацію можна у Центрах обслуговування платників ДПІ ГУ ДФС у м. Києві. Бланки заяв та зразки заповнення можна завантажити на субсайті ГУ ДФС у м. Києві у банері "Центри обслуговування платників м. Києва".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-