Урядовий комітет погодив передачу активів газотранспортної системи

Урядовий комітет погодив передачу активів газотранспортної системи

Укрінформ
Урядовий комітет з питань паливно-енергетичного комплексу погодив проект постанови уряду про передачу активів газотранспортної системи від ПАТ "Укртрансгаз" до ПАТ "Магістральні газопроводи України".

Про це написала у Фейсбук народний депутат Вікторія Войціцька. 

"Текст постанови щодо передачі активів УТГ на МГУ сьогодні затвердив урядовий комітет. Наступний крок: затвердження проекту постанови урядом", - написала Войціцька.

Як зазначається у проекті постанови, майно, що наразі обліковується на балансі Укртрансгазу, має бути передане Нафтогазом новому оператору газотранспортної мережі у 20-ти денний строк після закінчення судової тяганини у Стокгольмському арбітражі між НАК "Нафтогаз України" та російським Газпромом. Крім того, Укртрансгаз має до 1 червня передати Магістральним газопроводам частину своїх функцій.

Читайте також: Пройшов перший етап відбору до наглядової ради Магістральних газопроводів України

Як повідомлялося, рішення Стокгольмського арбітражу за справою контракту на транзит газу між Газпромом та Нафтогазом очікується у лютому 2018 року.

Голова НАК "Нафтогаз України" раніше розкритикував проект рішення уряду про передачу майна Укртрансгазу. На думку Коболєва, дане рішення не сприятиме залученню Україною іноземних партнерів до управління вітчизняною ГТС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-