Семерак запросив формувати структуру Національного плану управління відходами

Семерак запросив формувати структуру Національного плану управління відходами

Укрінформ
Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак запросив формувати структуру Національного плану управління відходами

Про це він заявив сьогодні, під час першого засідання робочої групи з питань розроблення Національного плану управління відходами, повідомляє Урядовий портал.

«В Україні неодмінно мають запрацювати європейські принципи поводження з відходами. 26 років найбільшою перешкодою на цьому шляху була відсутність Національної стратегії поводження з відходами. Наприкінці минулого року уряд України ухвалив довгоочікуваний стратегічний документ. Спільними зусиллями кількох міністерств, міжнародних організацій та громадськості Україна отримала документ, який визначить державну політику у сфері поводження з відходами в найближчі десятиліття», - сказав Семерак.

Читайте також: Екологічний податок має стимулювати модернізацію шкідливих виробництв - Семерак

За його словами, попереду клопітка робота з розробки цього документу, який має визначити конкретні заходи та інструменти реалізації Нацстратегії.

«Ми запросили представників бізнес-асоціацій, експертів громадського середовища, міжнародних організацій та обласних адміністрацій, щоб спільно розробити структуру Національного плану управління відходами. Цей документ має визначити конкретні заходи та інструменти реалізації Національної стратегії управління відходами»,- сказав Семерак.

Мінприроди прийматиме пропозиції та зауваження до 20 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-