Гройсман хоче, аби економіка зростала швидше: Наше завдання - 5% з плюсом

Гройсман хоче, аби економіка зростала швидше: Наше завдання - 5% з плюсом

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман переконаний в тому, що Україна може стати лідером по впровадженню інновацій.

Про це він сказав на конференції з питань цифрової економіки, повідомляє кореспондент Укрінформ.

“Уряд готовий спільно з вами (представниками бізнесу та експертами ринку — ред.) приймати усі необхідні рішення, які дозволять кожному з вас бути успішними, а Україні - стати лідером по впровадженню інновацій. І головне те, що ми маємо досягнути реального економічного зростання. Ми маємо непогані сигнали від національної економіки, але зростання у 2-3%, які є сьогодні,  недостатні. Наше завдання - 5% з плюсом і я вважаю, що розвиток технологій дасть нам можливість бути швидкими”, - сказав Гройсман.

На його думку, відсутність протягом багатьох років чіткої державної політики у цій сфері привела до певної слабкості і не давала Україні можливості стати сучасною державою. “Хоча варто зазначити, що в Україні нині є достатньо інтелекту, достатньо можливостей для того, щоб бути лідерами. Кілька років тому почали роботу кожен по своєму напрямку для того, щоб змінити ситуацію в країні.”, - сказав Гройсман.

Читайте також: Уряд запровадить нові механізми підтримки інновацій в Україні - Гройсман

За словами Прем’єр-міністра, розвиток цифрової економіки є пріоритетним завданням для уряду, бо швидкий економічний ріст можливий тоді, коли запроваджуються нові сучасні технології. “Швидко розвиваються технології  і якщо ми не будемо впроваджувати їх у своє життя, то буде важко нам конкурувати”, - додав Гройсман.

Він нагадав, що уряд з 2014 року почав займатися розвитком електронних послуг, змінив систему обміну інформації між органами державної влади. Нині ж завдання — зробити максимально швидкими, доступними та якісними ті послуги, які надає держава, зробити так, щоб регуляція відкривала нормальні можливості для розвитку усіх реальних секторів економки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-