Україна і Угорщина домовляються збільшити обсяг реверсу газу

Україна і Угорщина домовляються збільшити обсяг реверсу газу

Укрінформ
«Дорожня карта» співпраці операторів газотранспортних систем України і Угорщини передбачає, зокрема, збільшення обсягу реверсного потоку газу по угорському маршруту за рахунок віртуального реверсу.

Про це повідомляє ПАТ "Укртрансгаз". 

"У процесі напрацювання знаходиться «дорожня карта» щодо впровадження європейських практик і підходів у перспективі прямої взаємодії двох операторів. Нею передбачається, зокрема, збільшення обсягу реверсного потоку газу по угорському маршруту за рахунок віртуального реверсу, участь операторів ГТС у регіональних інфраструктурних проектах, реалізація ряду технічних заходів для регулювання тиску в магістральних газопроводах та інше", - зазначили в "Укртрансгазі".

Також повідомляється, що минулого тижня оператори ГТС України і Угорщини, - ПАТ «Укртрансгаз» та FGSZ, провели робочу зустріч, під час якої обговорили ключові аспекти для «дорожньої карти» щодо розширення взаємодії операторів після 2019 року. 

"Попри те, що в середньо-терміновій перспективі багато факторів залишається невизначеними, компанії мають спільне бачення на те, які кроки можливо та необхідно здійснювати вже зараз", - наголосив за підсумками зустрічі український оператор ГТС.

«Питань до вирішення маємо достатньо, та спільне бачення майбутніх перспектив української ГТС як надійної, ефективної та  невіддільної частини європейської газотранспортної системи  дають впевненість в успіху здійснення наших планів», - підкреслив т.в.о. президента ПАТ «Укртрансгаз» Мирослав Химко. 

Читайте також: Укргазвидобування стало найбільшим платником податків за минулий рік

У 2017 році в Угорщину було протранспортовано 11,7 млрд куб. м, що на 75% більше, ніж минулого року. Обсяг імпорту природного газу в Україну по угорського напрямку зріс на 1,8 млрд куб. м  або на 180% порівняно з 2016 роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-