Екологічний податок має стимулювати модернізацію шкідливих виробництв - Семерак

Екологічний податок має стимулювати модернізацію шкідливих виробництв - Семерак

Укрінформ
Вітчизняні підприємства не зацікавлені вкладати кошти у проведення екологічної модернізації, оскільки для них дешевше сплатити екологічний податок. 

Про це в ефірі одного з телеканалів сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє прес-служба Мінекології. 

За словами Семерака, існуюча система оподаткування не компенсує суспільству збитків, завданих природному середовищу та здоров’ю населення внаслідок потрапляння в атмосферу, воду, грунти та ліси шкідливих компонентів, тому він торік ініціював перегляд та підвищення ставки екологічного податку.

«Є тиск і на мене, і на Міністерство, мовляв, цього робити не потрібно, і підвищення податків – це створення несприятливих умов для роботи бізнесу. Я вважаю, що піднявши екологічний податок, власникам підприємств буде вигідніше вкладати кошти в екологічну модернізацію і зменшувати викиди, автоматично зменшуючи суму сплаченого податку. Натомість держава може компенсувати бізнесу частини відсоткової ставки за кредитом, який підприємство взяло на екологічну модернізацію», - сказав міністр.

Читайте також: Семерак повідомив про готовність проекту Стратегії низьковуглецевого розвитку

Водночас він зазначив, що в Україні податок на викиди в рази нижче, ніж в інших країнах.

«У багатьох країнах світу є так званий вуглецевий податок. В Україні податок на викиди СО2 - 37 копійок за тонну, тоді як, наприклад, у Польщі ця цифра у 100 разів більша. При цьому польські та українські підприємства продають то й же метал за світовими цінами», - наголосив Семерак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-