У Раді сказали, коли можуть призначити нового главу НБУ

У Раді сказали, коли можуть призначити нового главу НБУ

Укрінформ
Верховна Рада може розглянути проект постанови про призначення Якова Смолія на посаду глави Національного банку та заслухати звіт чинного очільника НБУ Валерії Гонтаревої наступного пленарного тижня, 6-9 лютого.

Таку думку висловив перший заступник голови Комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності Михайло Довбенко, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Ми можемо очікувати її (Валерії Гонтаревої - ред.) звіту 6-7 лютого, і після звіту і прийняття рішення по проекту постанови про звільнення може бути розгляд кадрового питання про Якова Смолія", -  сказав депутат.

За його словами, звіт чинний голова НБУ вже підготувала. "Наскільки мені відомо, вона (Гонтарева - ред.) такий звіт підготувала. Мені відомо, що вона не проти виступити. Наскільки мені відомо, у неї є в планах у перших числах лютого поїздки за межі країни, але я думаю, що ми утрясемо ці речі і, швидше всього, вона внесе корекції у свій графік з тим, щоб відзвітувати в парламенті", - сказав Довбенко.

Він зазначив, що комітет планує 5 лютого провести засідання і запросити на нього кандидата на посаду глави НБУ, щоб ознайомитися з його баченням розвитку банківської системи і розглянути подання Президента на його призначення.

Читайте також: Порошенко вніс у Раду кандидатуру на пост глави НБУ

Як повідомлялося, 18 січня Президент Петро Порошенко вніс до парламенту кандидатуру Якова Смолія на посаду глави НБУ. Одночасно була зареєстрована постанова про звільнення Валерії Гонтаревої з посади керівника Нацбанку.

Гонтарева 10 травня 2017 року подала заяву про відставку. До призначення нового очільника НБУ керує регулятором перший заступник глави Яків Смолій.

Гонтарева наразі перебуває у відпустці.

Згідно з Конституцією главу НБУ призначає і звільняє Верховна Рада за поданням Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-