Урядовий комітет схвалив проект постанови про завершення реорганізації Нафтогазу

Урядовий комітет схвалив проект постанови про завершення реорганізації Нафтогазу

Укрінформ
Урядовий комітет сьогодні одноголосно підтримав підготовлений Міненерго проект постанови Кабінету міністрів, який розроблено для завершення реструктуризації (анбандлінгу) НАК «Нафтогаз України».

Про це повідомляється на сайті Міненерговугілля

"Даний документ розроблено для завершення реалізації Плану реструктуризації НАК «Нафтогаз України», а також на виконання Україною її зобов’язань за Договором про заснування Енергетичного співтовариства. Проект визначає чіткі часові рамки передачі майна Укртрансгазу новому незалежному оператору ГТС – ПАТ «Магістральні газопроводи України», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Борг підприємств перед Нафтогазом за тиждень зріс на 24,6% - до 34,1 мільярда

Зазначається, що нормативно-правовий акт містить чіткий перелік майна, яке необхідне для ефективної роботи ПАТ «Магістральні газопроводи України», зокрема підземні сховища газу та сервісні підрозділи. Проектом також визначається, що майно Укртрансгазу буде передано «Магістральним газопроводам України» після завершення у лютому арбітражних справ між ПАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» та ПАТ «Газпром».

Як відомо, на вимогу МВФ і секретаріату європейського енергоспівтовариства Нафтогаз повинен провести анбандлінг, виділивши зі своєї структури функцію транспортування газу в окрему структуру. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-