Україна торік майже вдвічі зменшила споживання антрациту - Кістіон

Україна торік майже вдвічі зменшила споживання антрациту - Кістіон

Укрінформ
Україна у 2017 році майже вдвічі менше використала вугілля антрацитової групи, ніж у 2016 році.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України з питань енергетики та інфраструктури Володимир Кістіон, повідомляється на Урядовому порталі.

«2,3 млн тонн вугілля марки «А» зекономили за рахунок збільшення генерації атомних станцій та гідроелектростанцій. 1,8 млн тонн антрациту заміщено вугіллям газової групи, що видобувається в Україні. Це дуже добрі показники, які доводять – неможливого нічого не буває», – сказав Кістіон.

За його словами, якщо у 2016 році в країні спалили 8,9 млн тонн антрациту, то минулого, за попередніми підрахунками, спожито 4,8 мільйона тонн дефіцитного вугілля.

«Перед нами стоїть амбітне і водночас непросте завдання – зробити Україну енергетично незалежною. І крок за кроком, зменшуючи споживання дефіцитного антрациту, збільшуючи видобуток власного газу, реформуючи енергетичний сектор нашої держави, ми наближаємося до цієї мети», - резюмував віце-прем’єр-міністр.

Читайте також: Україна у 2018 році знизить споживання антрациту з 5 до 3 мільйонів тонн - Насалик

Кістіон наголосив, що це не просто цифри, це колосальна робота енергетиків протягом останнього року як частина урядового плану з досягнення української енергетичної незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-