Семерак повідомив про готовність проекту Стратегії низьковуглецевого розвитку

Семерак повідомив про готовність проекту Стратегії низьковуглецевого розвитку

Укрінформ
Роботу над проектом Стратегії низьковуглецевого розвитку України до 2050 року майже завершено.

Про це міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак сказав перед підписанням угоди з Регіональним екологічним центром для Центральної та Східної Європи (РЕЦ) про правовий статус та відкриття його представництва в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні завершуємо роботу над Стратегією низьковуглецевого розвитку", - заявив Семерак.

Як повідомлялося, Семерак у вересні 2017 року представив першу редакцію проекту цього документа. Він запевнив, що влада усвідомлює важливість переходу на низьковуглецевий розвиток, а також відповідальність за виконання своїх зобов’язань за глобальними кліматичними угодами.

Читайте також: АЕС України за минулу добу виробили 249,80 мільйона кВт-год електроенергії

На переконання Семерака, Україна має поступово відмовлятися від викопного палива і почати інвестувати у відновлювальні джерела енергії. На його думку, це не лише прогресивний план світової спільноти, а й успішна формула швидкого економічного зростання.

Попередні прогнози експертів, зазначені у Стратегії, свідчать, що викиди парникових газів до 2050 року можуть скоротитись на 60-75% від рівня викидів у 1990 році. Крім того, частка відновлювальної енергетики в структурі електрогенерації може зрости до 35% у 2050 році. Частка вугільних ТЕС скоротиться до 25%, а частка АЕС зменшиться приблизно на 28%. Також розвиток електротранспорту сприятиме суттєвому скороченню енергетичних витрат транспортного сектору.

Семерак закликав експертів долучитися до професійного і громадського обговорення Стратегії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-