Блокада Донбасу: Гройсман каже, що покарав би ініціаторів, якби міг

Блокада Донбасу: Гройсман каже, що покарав би ініціаторів, якби міг

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман притягнув би до відповідальності ініціаторів блокади Донбасу, якби мав важелі впливу.

Про це він сказав на зустрічі з ветеранами підприємства "Азовсталь" в рамках робочої поїздки у  Маріуполь, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Моя позиція з самого початку була чіткою та зрозумілою. До сьогодні я вважаю це злочином проти держави. Це злочин проти людей, і якби у мене були інструменти притягнути до відповідальності, я б це зробив", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що економічна блокада Донбасу спричинила падіння ВВП і негативно вплинула на торговельний баланс. Гройсман переконаний, що у цій блокаді зацікавлена не Україна, а сусідня держава-агресор.

Читайте також: Корупція в Україні скорочується - Гройсман

Блокада окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) направлена на тимчасове повне припинення транспортного сполучення між державою Україна та тимчасово контрольованою проросійськими угрупованнями територією Донецької та Луганської областей. З 26 грудня 2016 року до 15 березня 2017 року заходи здійснювались у форматі громадської акції, яка, загалом, отримала неоднозначну оцінку у суспільстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-