Українському агроекспорту до Саудівської Аравії сприятиме міжнародна корпорація

Українському агроекспорту до Саудівської Аравії сприятиме міжнародна корпорація

Укрінформ
Експорт з України близько 80-ти перероблених харчових продуктів до Саудівської Аравії стане можливий завдяки допомозі міжнародного проекту IFC «Інвестиційний клімат в аграрному секторі країни».

Про це йдеться у прес-релізі Держспоживслужби.

"За ініціативою Асоціації “УКРКОНДПРОМ” Держспоживслужба провела перемовини з компетентною службою Королівства Саудівська Аравія, за результатами яких погоджено використання форми сертифіката здоров’я на експорт з України перероблених харчових продуктів.

Зазначена форма дасть можливість експортувати не тільки кондитерські вироби, але й близько 80-ти інших видів перероблених харчових продуктів відповідно до класифікації Регламенту Ради країн Перської затоки Guide for control on imported foods (в редакції 2017 року)", - зазначається у прес-релізі.

Читайте також: Найбільш неякісні товари у торгових мережах Києва - антирейтинг Держспоживслужби

Для деяких категорій товарів діють додаткові умови до певних видів харчових продуктів, які вимагають наявність вимог за стандартом халяль, наголошують експерти.

"Окремо висловлюємо подяку проекту IFC «Інвестиційний клімат в аграрному секторі країни» за сприяння та допомогу у диверсифікації ринків збуту української продукції, а також покращення конкурентоздатності українських виробників на закордонних ринках, в тому числі й на ринку Саудівської Аравії", - наголошують фахівці.

Форма сертифіката та перелік товарів наведений у рубриці «Міжнародне співробітництво»:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-