Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Чого не вистачає Україні, щоб зайняти гідне місце у «Новому шовковому шляху»?

Чого не вистачає Україні, щоб зайняти гідне місце у «Новому шовковому шляху»?

Блоги
Укрінформ
Як мала Грузія робить велику політику в регіоні, маючи у рази менший потенціал, аніж Україна

Після розпаду Радянського Союзу Україна так само, як і Грузія, отримала можливість самостійно визначати власний шлях розвитку для країни. Сьогодні грузини активно розвивають логістичну та туристичну сфери в країні. Так, у кінці листопада в Тбілісі вже вдруге пройшов Міжнародний форум "Один пояс – один шлях", що має на меті побудову нового Шовкового шляху в Європу. Сьогодні це найпотужніший логістичний захід в Східній Європі, що має на меті консолідувати країни та бізнес для створення альтернативної транспортної мережі між Китаєм та Європою.

Рівень підготовки форуму дійсно вражає – події відбувалися в трьох окремих будівлях, між якими впродовж дня учасники переміщаються блакитною доріжкою від будівлі оперного театру до музею сучасних мистецтв, і в кінці до нового готельного комплексу. Даний шлях символізував концепцію руху по новому Шовковому шляху, а різні будівлі – багатогранність культури і економіки регіону. Все продумано до найменших деталей, від роздаткових матеріалів до планування та підготовки локацій заходу, який проходив на найвищому державному рівні.

Учасниками форуму були лідери урядів країн, дипломати, експерти, представники міжнародних організацій та ділових об’єднань з більше ніж 50 країн. Форум відкривав прем'єр-міністр Грузії, який заявив про готовність країни стати логістичним, торговим і транзитним вузлом регіону. В рамках форуму Грузія та Китай підписали Меморандум про взаєморозуміння в сфері розвитку економічних зон та заявили про намір забезпечити створення необхідної інфраструктури для вантажного транспорту до 2020 року.

Серед головних гостей були очільники урядів України та Молдови, урядовці Словенії і Казахстану, керівники EBRD та ADB, а також представники бізнесу. Лише делегація з Китаю була представлена більш як 900 учасниками з бізнесу та уряду країни. Участь прем'єр-міністра України підтверджує важливість та пріоритетність розвитку теми нового транспортного коридору з Китаю і для України.

На сьогодні Грузія є країною, що успішно розвивається. За останні 10 років в країну вкладено майже 13 мільярдів доларів іноземних інвестицій. Грузія входить до десятки рейтингу Doing Business, займає високі позиції рейтингу економічних свобод серед країн європейського регіону та має один із найвищих показників росту ВВП серед країн СНД. Це й не дивно, адже в країні створюються необхідні умови для інвесторів, щороку проходять великі міжнародні заходи, спрямовані на розвиток регіону. Основою такого успіху стало визначення векторів розвитку країни, виважені та довгострокові стратегії у всіх сферах, економічна лібералізація, зниження рівня корупції.

Розвиток інфраструктури Грузії та України (worldbank.org)
Розвиток інфраструктури Грузії та України (worldbank.org)

Даний захід змушує задуматися над кількома питаннями. Чому Грузія, маючи вдесятеро меншу залізничну транспортну мережу, ніж Україна, скликає міжнародні форуми та стає східноєвропейським центром, довкола якого об'єднуються країни для побудови "нового шовкового шляху". Виникає логічне запитання: чого не вистачає Україні для того, щоб знайти своє місце в даному проекті побудови "Нового шовкового шляху" між країнами Центральної і Південної Азії та Європи?

Наша мережа залізничних шляхів є однією з найбільших у Європі, але за останні 25 років довжина її експлуатаційних шляхів скоротилася майже на 10%. Грузія ж, у свою чергу, за ці 25 років майже вдвічі збільшила власний залізничний потенціал та активно його розвиває. Цифри говорять самі за себе. Маючи вдесятеро меншу площу країни та протяжність залізничних шляхів, грузини перевезли третину від перевезених контейнерів у всій Україні та забезпечили майже вдвічі вищий рівень ВВП на душу населення.

Ми маємо відмінне географічне положення для побудови логістичного хабу для східної Європи, розгалужену транспортну інфраструктуру, але без чіткої позиції на найвищому урядовому рівні та визначення стратегічних пріоритетів для транспортної галузі – наш потенціал може лишитися на узбіччі світових торгових шляхів.

Довідково

Концепція "Один пояс – один шлях" – міжнародна ініціатива Китаю, спрямована на вдосконалення існуючих та створення нових торгових шляхів, транспортних, а також економічних коридорів, що зв'язують більш ніж 60 країн Центральної Азії, Європи і Африки, що буде сприяти розвитку торговельних відносин між ними і Китаєм. Щороку країни ЄС експортують китайської продукції на 300 млрд доларів.

Евген Дихне, перший заступник генерального директора ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", голова Авіаційного комітету ТППУ

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-