Блокада Донбасу суттєво погіршила ситуацію в економіці - Гройсман

Блокада Донбасу суттєво погіршила ситуацію в економіці - Гройсман

Укрінформ
Економічна блокада Донбасу спричинила падіння ВВП на 1 відсоток і негативно вплинула на торговельний баланс.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на прес-конференції, присвяченій підсумкам 2017 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Блокада доволі суттєво погіршила ситуацію в економіці. Ми маємо падіння десь близько 1 відсотка ВВП, на превеликий жаль", - сказав Гройсман.

Він додав, що блокада також негативно вплинула на торговельний баланс, тому що все те, що ми закуповували за гривні, ми почали закуповувати за валюту. 

"Тому модернізація структури споживання  енергоресурсів у країні теж позитивно впливатиме на наш торговельний баланс", - переконаний Прем'єр-міністр. 

Читайте також: Гройсман: Газові контракти 2009 року загрожували національній безпеці

Блокада окупованих територій Донецької та Луганської областей (ОРДЛО)  направлена на тимчасове повне припинення транспортного сполучення між державою Україна та тимчасово окупованою Росією і контрольованою проросійськими кримінальними угрупованнями територією Донецької та Луганської областей. З 26 грудня 2016 року до 15 березня 2017 року заходи здійснювались у форматі громадської акції, яка, загалом, отримала неоднозначну оцінку у суспільстві; з 15 березня 2017 року, після ухвалення рішенням РНБО щодо припинення транспортного сполучення між Україною та ОРДЛО, заходи були переведені на державний рівень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-