ГПУ гальмує слідство щодо екс-власників ПриватБанку – Данилюк

ГПУ гальмує слідство щодо екс-власників ПриватБанку – Данилюк

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк вважає, що розслідування справ щодо колишніх керівників та власників ПриватБанку затягується.

Про це він сказав на прес-брифінгу щодо справи "ПриватБанку", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Держава витратила на докапіталізацію ПриватБанку 140 млрд грн, через те, що раніше з нього були виведені гроші, або були надані недостатньо забезпечені кредити, які не повертаються. Це гроші кожного громадянина і вони мають бути повернуті до державного бюджету. Тому неприпустимі є кулуарні домовленості і бездіяльність правоохоронних органів. Натомість ГПУ робить наступне: затягується розслідування справ щодо колишніх керівників та власників ПриватБанку", - сказав Данилюк.

Читайте также: ПриватБанк надо продать как можно скорее - директор Фонда гарантирования

Він зазначив, що вже коли ПриватБанк став державним банком, було ініційовано 5 кримінальних справ, що наразі розслідує ГПУ, зокрема щодо доведення банку до неплатоспроможності, щодо незаконного виведення різноманітними способами коштів з банку.

"Однак жодна з цих справ на сьогодні не була передана на розгляд судів, оскільки досудові розслідування по даних провадженнях просуваються вкрай повільно, а в деяких справах, слідчі дії взагалі не ведуться. Однак порушується та активно просуваються справи проти чинних службових осіб ПриватБанку, Мінфіну та НБУ. Так, ГПУ було порушено кримінальні справи з приводу начебто незаконних дій службових осіб ПриватБанку, Мінфіну та НБУ. По цих справах слідчі дії активно ведуться", - наголосив Данилюк. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-