Посол Норвегії зацікавився потенціалом Чернігівщини та експортом зернових

Посол Норвегії зацікавився потенціалом Чернігівщини та експортом зернових

Укрінформ
Під час візиту до Чернігова Надзвичайний і Повноважний посол Норвегії в Україні Уле Тер’є Хорпестад ознайомився з економічним потенціалом регіону і висловив зацікавленість у експорті зернових.

Про це повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації. 

"На Чернігівщині є ферми з норвезькими інвестиціями. Регіон досить врожайний - будемо розглядати варіанти експорту зернових", - процитувала прес-служба дипломата.

Цікавився посол також регіональними особливостями просування земельної реформи, вигодами Угоди про Асоціацію з ЄС та туристичним потенціалом Чернігівщини.

Презентували область голови ОДА та обласної ради Валерій Куліч та Ігор Вдовенко, а також міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

Читайте також: Уряд ухвалив низку рішень щодо поліпшення бізнес-клімату в Україні

За словами Куліча, підприємства Чернігівщини тільки починають освоювати норвезький ринок, однак бути присутніми на ньому - цінно не лише економічно, а й репутаційно. А от у гуманітарній сфері вже є напрацювання - з минулого року Чернігівський національний технологічний університет бере участь в ініціативі, що стосується зменшення впливу негативних соціальних наслідків для звільнених у запас військовослужбовців, учасників АТО та членів їх родин.

За фінансової підтримки Норвегії в області працюють також Освітній дім прав людини та центр підприємництва та інновацій "iHub Чернігів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-