Мінагро: Можливе дострокове повернення частини китайського кредиту

Мінагро: Можливе дострокове повернення частини китайського кредиту

Укрінформ
Уряди України і Китаю обговорюють можливість дострокового повернення частини китайського кредиту, виданого Державній продовольчо-зерновій корпорації, та пониження ставки за цим кредитом.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк під час онлайн-конференції. 

"Наразі тривають консультації - як міжвідомчі на рівні українського уряду, так і з нашими китайськими партнерами. Обговорюється варіант дострокового повернення частини кредиту, перегляд ставок за користування кредитом у бік пониження та реструктуризація залишку боргу. В цьому ми маємо підтримку міжурядової українсько-китайської комісії, засідання якої відбулося в грудні", - поінформував Мартинюк.

За його словами, ставка кредиту може опуститися до 2,5% + Libor.

Читайте також: ДПЗКУ планує проавансувати виробників зерна на 1,5 мільярда

Як повідомлялося, у 2012 році ДПЗКУ та «Експортно-імпортний банк Китаю» підписали дві кредитні угоди на загальну суму $3,00 млрд. Перша передбачала виділення українській компанії $1,5 млрд на закупівлю зернових з подальшим їх експортом в Китай. Друга – імпорт китайських засобів захисту рослин. Строк договору – 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-