Спалюючи відходи, в Україні можна щорічно економити 700 кубів газу - Савчук

Спалюючи відходи, в Україні можна щорічно економити 700 кубів газу - Савчук

Укрінформ
Щороку в Україні утворюється 10 млн тонн відходів, спалюючи які, можна замістити 700 млн кубометрів газу.

Про це заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук на зустрічі з народним депутатом України, в.о. голови Комітету ВРУ з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки Олександром Домбровським та головою правління шведської енергетичної компанії CINDRIGO Юргеном Андерсоном.

"Щороку в Україні вивозиться 10 млн тонн відходів, з яких можна виробляти 3,5 млн Гкал тепла та 1,2 млрд кВт-год. електроенергії у рік. Це дозволить заміщувати 700 млн кубометрів газу щорічно", - сказав Савчук.

Читайте також: ЄБРР прокредитує на 25 мільйонів євро будівництво біогазового заводу на Вінниччині

Однак, сьогодні в Україні з метою виробництва енергії використовується лише 1,4% всіх відходів. 

"Зовсім інша ситуація у Швеції, де майже половина відходів переробляється для повторного використання, а інша половина стає джерелом енергії. Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України працює над можливостями запровадження проектів з використання відходів для генерації енергії. Враховуючи прив’язаний до курсу євро та підвищений на 10% «зелений» тариф на електроенергію з біогазу, а також запроваджений стимулюючий тариф на тепло «не з газу», такі проекти будуть економічно вигідними», – зауважив Савчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-