Мінрегіон розробляє законопроект щодо захисту прав кредиторів будівництва житла

Мінрегіон розробляє законопроект щодо захисту прав кредиторів будівництва житла

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ розробляє законопроект щодо захисту прав постраждалих кредиторів під час будівництва житлової нерухомості.

Про це заявив заступник міністра Лев Парцхаладзе під час презентації концепції законопроекту на засіданні круглого столу, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«Сьогодні немає законодавчих механізмів для захисту прав постраждалих громадян, чиї кошти залучалися у будівництво. Тому ми розробляємо дієвий законопроект, що, насамперед, має захистити права і законні інтереси громадян. А також сприяти завершенню будівництва. Таким чином, ми хотіли би вирішити тривалу проблему довгобудів та унеможливити виникнення подібних ситуацій у майбутньому»,  - сказав Парцхаладзе.

Він також наголосив на важливості законодавчого вирішення питання щодо існуючих незавершених та проблемних об’єктів.

Найближчим часом перша редакція нового законопроекту буде опублікована на сайті Мінрегіону для ознайомлення та обговорення з громадськістю.

За даними Держстату, на початок 2015 року в Україні налічувалось 14 тис. 915 об’єктів незавершеного будівництва, у тому числі 3823 житлові будівлі. Найбільше таких об’єктів у Донецькій області (429), Харківській (369), місті Києві (357), Хмельницькій (314), Запорізькій (243) та Житомирській області (232).

Читайте також: Гройсман повідомив про 150 мільйонів на будівництво кардіоцентрів у 2018 році

Будівництво 2135 житлових будинків припинено або законсервовано. Частина таких об’єктів – це багатоквартирні житлові об’єкти, що споруджувались із залученням коштів інвесторів-громадян.

За даними обласних (міських) державних адміністрацій, станом на 1 жовтня 2017 року до переліку проблемних включено 119 об’єктів житлового будівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-