Успішна Україна стане запорукою розвитку усієї Європи - Гройсман

Успішна Україна стане запорукою розвитку усієї Європи - Гройсман

Укрінформ
Успіх України на шляху економічних реформ та фундаментальних змін стане запорукою розвитку усієї Європи.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав під час пленарної сесії 4-го засідання Ради асоціації Україна – ЄС у Брюсселі, повідомляє Урядовий портал. 

«Переконаний, що нинішнє засідання дозволить оцінити досягнутий прогрес у наших відносинах й визначити конкретні спільні кроки, спрямовані на удосконалення імплементації Угоди про асоціацію та максимальне залучення українською економікою потенціалу Зони вільної торгівлі з ЄС», - сказав Прем’єр-міністр.

Гройсман підкреслив, що виконання угоди про асоціацію та порядку денного асоціації залишається дорожньою картою реформ у нашій країні, і поінформував європейських партнерів про хід перетворень, передусім в енергетиці, управлінні державними фінансами, державному управлінні, у децентралізації, судовій системі, формуванні сприятливого ділового клімату тощо. Глава уряду додав, що вчора, 7 грудня, парламент схвалив закон про Державний бюджет на 2018 рік, який стане запорукою подальшого економічного розвитку України.

«Перед нами стоять непрості завдання. Кожна реформа дається непросто. Але ми вже можемо говорити про те, що ми будуємо ефективні механізми боротьби з корупцією, говоримо про завершення судової системи, - сказав Гройсман. - Ми концентруємо увагу на відновленні економіки – і партнерство з ЄС має тут ключове значення. Ми виходимо на нову якість та швидкість ухвалення рішень і розраховуємо на подальшу підтримку».

Читайте також: Гройсман обговорив із Могеріні продовження програми фінансової підтримки України

Глава уряду подякував європейській стороні за підтримку територіальної цілісності і суверенітету України та продовження санкційної політики проти агресора. «Безальтернативною є наша єдність щодо позиції змушення агресора повернутися до цивілізованих норм (міжнародної співпраці) та змусити його відновити нашу територіальну цілісність», - підкреслив  Гройсман.

Окремо глава уряду висловив вдячність за готовність Європейської Комісії розпочати нову програму макрофінансової допомоги ЄС Україні на період 2018-2019 рр.

Він підкреслив, що Київ та Брюссель підсумовують результативний рік у відносинах: цього року остаточно набрали чинності Угода про асоціацію, введено безвізовий режим для громадян України. І тепер, коли механізми співпраці діють у повному обсязі, необхідно напрацювати дорожню карту ефективного і взаємовигідного використання можливостей, впевнений глава уряду.

У свою чергу Верховний представник ЄС Федеріка Могеріні підкреслила, що ЄС відзначає прагнення України неухильно слідувати нормам Угоди про асоціацію та намагання запровадити ефективні інструменти антикорупційної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-