НБУ погодив продаж заставлених активів за голландською моделлю

НБУ погодив продаж заставлених активів за голландською моделлю

Укрінформ
У Національному банку погодили продаж заставлених активів за голландською моделлю.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

"Національний банк погодив запропонований Фондом гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) спосіб та порядок продажу заставлених у НБУ активів неплатоспроможних банків номінальною вартістю 14,1 млрд грн, які раніше в рамках пілотного проекту з пакетного продажу активів виставлялись на торги радниками з продажу активів First Financial Network (FFN) та The Debt Exchange (DebtX)", - йдеться в повідомленні.

На першому етапі ФГВФО здійснюватиме продаж цих активів окремими лотами у системі ProZorro.Продажі за «голландською моделлю». На другому етапі непродані кредити знову будуть об'єднані у пули та передані для реалізації за «голландською моделлю» компаніям ТОВ «Дебтекс Україна» (дочірня компанія DebtX) та ТОВ «Фьост Файненшіал Нетворк Юкрейн» (дочірня компанія FFN), - у межах спільного пілотного проекту з НБУ та ФГВФО, який розпочався ще на початку року. У рамках цього пілотного проекту у вересні 2017 року на продаж було виставлено два пули - права вимоги за кредитами неплатоспроможних банків, що перебувають у заставі НБУ. 

Читайте також: У НБУ повідомили про зменшення дефіциту поточного рахунку у жовтні до $408 мільйонів

До реалізації були залучені дві компанії ТОВ «Дебтекс Україна» та ТОВ «Фьост Файненшіал Нетворк Юкрейн». Стартові ціни продажу, встановлені ФГВФО, становили 600 млн грн та 800 млн грн відповідно. Проте торги не відбулися: за одним із пулів на участь у торгах не зареєструвався жоден учасник, за другим - надані цінові пропозиції були значно нижчими за стартову ціну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-