Капітальні інвестиції в ГТС цьогоріч збільшились майже на 50% - Укртрансгаз

Капітальні інвестиції в ГТС цьогоріч збільшились майже на 50% - Укртрансгаз

Укрінформ
За 9 місяців 2017 року капітальні інвестиції в об`єкти газотранспортної системи України зросли на 46% або на 486 млн грн в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. 

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ «Укртрансгаз» за результатами фінансово-виробничої діяльності. 

"За три квартали поточного року Укртрансгаз профінансував модернізацію та технічну підтримку української ГТС в розмірі 3,1 млрд грн, з них: план капітальних інвестицій на 1540 млн грн, програма ремонтів та технічного обслуговування – 789 млн грн, програма забезпечення матеріально-технічним ресурсами – 743 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Відбулися перші торги природним газом з точкою передачі в підземних сховищах

У період з липня по вересень 2017 (ІІІ кв.) відповідно до плану капітальних інвестицій виконано обсяг робіт на суму 350 млн грн. За цей період одними з найбільш вартісних проектів капітальних інвестицій були: реконструкція блоку підготовки паливного, пускового, імпульсного газу дотискувальної компресорної станції "Більче-Волиця" (Львівська обл.), капітальний ремонт ділянки (27 км) транзитного магістрального газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» (УПУ), реконструкція установки осушення газу з автоматизацією технологічного процесу Червонопартизанського підземного сховища газу в Чернігівській області, реконструкція системи електропостачання апарату повітряного охолодження газу КС "Ужгород". 

Також проведено капітальний ремонт пунктів виміру витрат газу на значній кількості газорозподільчих станцій (ГРС) по всій системі.

В "Укртрансгазі" зазначили, що за останні 2 роки значно збільшено фінансування виробничих програм щодо модернізації та технічної підтримки ГТС, це дає можливість на десятиліття продовжити термін надійної експлуатації газотранспортної інфраструктури, тим самим гарантувати стабільне транспортування газу як європейським, так і українським споживачам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-