Данилюк каже, що податковими перевірками хочуть попсувати його репутацію

Данилюк каже, що податковими перевірками хочуть попсувати його репутацію

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк пов'язує податкові перевірки його діяльності із запровадженням прозорого відшкодування ПДВ і проведенням реформи Державної фіскальної служби.

Про це він написав у Facebook

«Позавчора отримав негативну відповідь від Київської ДФС на мої заперечення щодо акта податкової перевірки. Це означає, що найближчим часом отримаю ППР (податкове повідомлення-рішення) - прямий шлях до кримінальної справи та можливість для моїх опонентів зробити ще одну атаку та облити мене брудом, деякі вже встигли зробити фальстарт», - зазначив Данилюк.

Він вважає, що це сталося у відповідь на впровадження Мінфіном прозорого відшкодування ПДВ, блокування впровадження корупційної схеми ПДВ облігацій, відмову збільшувати фінансування прокуратури, проведення реформи ДФС, активну позицію щодо ліквідації податкової міліції та створення Служби фінансових розслідувань, боротьбу із фіктивним ПДВ, зокрема на території, за яку відповідає ДФС міста Києва.

Читайте також: Попри закриття "податкової" справи ДФС відновила перевірку Данилюка

«Більшості зрозуміло, що ця справа є безперспективною та штучною, і що вона спланована не для того, щоб виграти, а для того, щоб завдати серйозної репутаційної та іншої шкоди на етапі звинувачень та підозр. Від своїх принципів я відмовлятися не буду. Тому раджу правоохоронним органам не розпорошувати даремно енергію та зайнятися нарешті роботою, яку від вас всі очікують, а не піаром», - зазначив Данилюк.

Як повідомляв Укрінформ, Генпрокуратура підозрювала міністра фінансів в ухиленні від сплати податків. Йдеться про період, коли Данилюк працював за кордоном, у Великій Британії.

18 липня Печерський райсуд Києва доручив Державній фіскальній службі перевірити міністра фінансів Олександра Данилюка.

31 липня міністр Данилюк заявив, що підозри ГПУ щодо несплати податків або інших офіційних документів не отримував. Також він збирався подати скаргу на суддю, який доручив Державній фіскальній службі перевірити його. 4 вересня Генпрокуратура закрила провадження про повноту сплати податків міністром фінансів Олександром Данилюком, ініційоване за запитом народного депутата Тетяни Чорновол. Згодом перевірка знову була поновлена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-