Укргідроенерго реконструює агрегати на двох ГЕС за 2 мільярди

Укргідроенерго реконструює агрегати на двох ГЕС за 2 мільярди

Укрінформ
ПрАТ «Укргідроенерго» уклало контракти з ПАТ «Турбоатом» та ДП «Електроважмаш» на реконструкцію гідроагрегатів на загальну суму 2 млрд грн.

Про це Укрінформу повідомили з прес-служби Укргідроенерго.

"22 листопада 2017 року ПрАТ «Укргідроенерго» уклало контракти з ПАТ «Турбоатом» і Державним підприємством «Завод «Електроважмаш» на реконструкцію гідроагрегатів. ПАТ «Турбоатом» та ДП «Електроважмаш» реконструюють по два гідроагрегати (поворотно-лопатеві турбіни та генератори) на Середньодніпровській та Дніпровській ГЕС-2. Сума контрактів на реконструкцію двох гідроагрегатів на Середньодніпровській ГЕС та реконструкцію двох гідроагрегатів на ДніпроГЕС-2  склала понад 2 млрд грн з ПДВ", - йдеться у повідомленні.

Реалізація контрактів запланована до вересня 2021 року.

"Це дозволить підвищити потужність гідроелектростанцій Укргідроенерго, збільшити обсяг виробництва електричної енергії, подовжити термін експлуатації обладнання ГЕС компанії, зміцнить надійність роботи енергосистеми країни в цілому", - прокоментували у компанії.

Читайте також: Нацкомісія назвала причини можливого зростання тарифів на світло

ПрАТ «Укргідроенерго» – найбільша гідрогенеруюча компанія України, до складу якої входять дев’ять станцій на річках Дніпро та Дністер. У 2017 році загальна кількість гідроагрегатів на станціях товариства склала 103, а їх сумарна встановлена потужність досягла 5744,8 мВт (що становить  8,6% всієї генеруючої потужності ОЕС України). Компанія забезпечує покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності, мобільний аварійний резерв у об’єднаній енергосистемі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-