Цьогоріч внутрішньо переміщеним особам виплачені 1,2 мільярда - Мінсоцполітики

Цьогоріч внутрішньо переміщеним особам виплачені 1,2 мільярда - Мінсоцполітики

Укрінформ
Фондом соціального страхування України з початку року виплачено 1,2 мільярди гривень допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Про це інформує прес-служба Міністерства соціальної політики. 

«Станом на 1 жовтня 2017 року робочими органами виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України здійснюються щомісячні страхові виплати 206,2 тис. потерпілих на виробництві (членів їх сімей). З цієї кількості отримувачів виплат - 42,6 тис. потерпілих є внутрішньо переміщеними особами, які продовжують отримувати страхові виплати на підконтрольній українській владі території. За 9 місяців 2017 року їм виплачено 1,2 млрд гривень», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом 9 місяців 2017 року 1582 внутрішньо переміщені особи забезпечувалися медичними та соціальними послугами.

Зокрема, у закладах охорони здоров'я було проліковано та забезпечено медичною реабілітацією (в тому числі - медичною реабілітацією (відновною терапією) у санаторно-курортних закладах) 369 потерпілих на виробництві.

Також повідомляється, що 706 внутрішньо переміщених осіб було забезпечено лікарськими засобами та виробами медичного призначення в аптечних закладах.

Санаторно-курортним лікуванням за звітний період забезпечено 210 осіб (інваліди внаслідок трудового каліцтва та супроводжуючі особи).

У прес-службі зазначають, що протягом 9 місяців поточного року відповідно до укладених договорів із протезно-ортопедичними підприємствами було забезпечено 68 потерпілих на виробництві технічними та іншими засобами реабілітації (протезно-ортопедичними та іншими виробами), а спеціальними засобами пересування (колясками)  - 20 внутрішньо переміщених осіб.

«Упродовж трьох кварталів 2017 року виплати на спеціальний медичний догляд отримали 168 інвалідів внаслідок трудового каліцтва, на постійний сторонній догляд - 340 осіб, на побутове обслуговування - 366 внутрішньо переміщених осіб», - інформують у прес-службі Мінсоцполітики.

Читайте також: У Мінсоцполітики заявили про 1,1 мільярда компенсації користувачам субсидій

Окрім того повідомляється про фінансування витрат на додаткове харчування для 23 інвалідів праці - внутрішньо переміщених осіб, а також -  компенсацію витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування для 110 внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-