Український досвід виведення з експлуатації ЧАЕС зацікавив Литву

Український досвід виведення з експлуатації ЧАЕС зацікавив Литву

Укрінформ
Український досвід виведення з експлуатації Чорнобильської АЕС цікавий європейським країнам, які розпочали процес зняття з експлуатації АЕС. 

Про це міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив сьогодні під час зустрічі з представниками делегації Литовської Республіки на чолі з віце-міністром Міністерства енергетики Сімонасом Сатунасом, повідомляє прес-служба Мінекології. 

Семерак розповів, що Україна вже виходила з ініціативою до європейських партнерів і пропонувала вивчити можливість створення європейського центру для обміну досвідом вузькопрофільних спеціалістів, які працюють над зняттям з експлуатації АЕС та захороненням радіоактивних відходів. 

«Україна має унікальний досвід та висококваліфікованих фахівців у цій сфері та постійно працює над пошуком нових шляхів підтримки екологічно та техногенно безпечного стану Чорнобильської АЕС. Ми відкриті до співпраці та готові ділитися своїми багаторічними напрацюваннями», - зазначив керівник Мінприроди.

Читайте також: У зоні ЧАЕС почали будувати централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива

У свою чергу Сатунас розповів, що уряд Литви приділяє багато уваги питанню виведення з експлуатації Ігналінської АЕС, і зацікавлений у співпраці з Україною в плані обміну досвідом у цьому напрямку. Він також наголосив, що це - важливе питання, від якого залежить національна безпека Європи. 

Сторони домовилися сформувати групи спеціалістів з обох країн, які відвідають Чорнобильську та Ігналінську АЕС та вивчать напрацювання кожної групи в цьому напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-