Без копійок: Нацбанк запевняє, що

Без копійок: Нацбанк запевняє, що "заокруглення" в чеках не підніме ціни

Укрінформ
В НБУ запевняють, що підготовлений проект щодо оптимізації обігу монет дрібних номіналів, який передбачає заокруглення загальної суми покупки у чеку, жодним чином не вплине на ціну товарів.

Про це під час прес-конференції сказала заступник директора Департаменту грошового обігу Національного банку України Оксана Галець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Механізм заокруглення цін у чеку дуже простий - заокруглюється, насамперед, загальна сума покупки у чеку, тобто ціни на одиниці товарів не змінюються. Механізм заокруглення такий, що загальна сума покупки у чеку, яка закінчуються від 1 до 4 копійок, заокруглюватиметься у бік зменшення до найближчої суми, яка закінчується на 0 копійок, а суми, які закінчується від 5 до 9 копійок, заокруглюватимуться в сторону збільшення до найближчої суми», - сказала Галець.

Читайте також: «Копійчана справа»: за чий рахунок НБУ хоче відмовитися від дрібних монет

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк виніс на розгляд громадськості проект рішення щодо вилучення дрібних монет номіналом 1, 2, 5 та 25 копійок та запровадження заокруглення сум у товарних чеках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-