Україна у жовтні зменшила споживання антрациту на 300 тисяч тонн - Кістіон

Україна у жовтні зменшила споживання антрациту на 300 тисяч тонн - Кістіон

Укрінформ
Споживання вугілля антрацитової групи в Україні за підсумками жовтня поточного року зменшилося у порівнянні з жовтнем 2016-го на 30% - на 300 тисяч тонн. 

Про це в ході наради з врегулювання проблемних питань в енергетичній системі України заявив у середу віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, повідомляє Урядовий портал. 

"З них 100 тис. тонн за рахунок теплого жовтня, 200 тис. тонн - завдяки переходу антрацитових блоків українських ТЕС на газову групу", - зазначив урядовець.

Читайте також: Кістіон прогнозує повноцінний ринок газу за 2-3 роки

На його переконання, наступного року потреба в антрациті буде ще меншою, адже наразі активно реалізуються заходи щодо зменшення використання вугілля дефіцитної антрацитної групи. 

«На газовій групі вугілля уже працюють дві станції Зміївської ТЕС, до кінця листопада 2017 року буде переведено два енергоблоки потужністю 150 МВт Придніпровської ТЕС. В планах на 2018 рік – два енергоблоки Придніпровської ТЕС, два Криворізької ТЕС, два Зміївської ТЕС та один Трипільської ТЕС. Тому наступного року потреба в антрациті суттєво зменшиться», - наголосив Кістіон.

"Стратегічним завданням наступного року є нарощення власного видобутку вугілля газової групи", - наголосив віце-прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-