Держбюджет-2018 пройшов перше читання

Держбюджет-2018 пройшов перше читання

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект закону "Про Державний бюджет України на 2018 рік".

Документу підтримали 260 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це бюджет економічного розвитку, там повністю враховані інтереси децентралізації. Ми вважаємо, що розвиток економіки - це пріоритет номер один", - сказав присутній на засіданні парламенту Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Він подякував депутатам за підтримку.

"За собою можуть вести ті, хто приймає рішення, а не постійно усе критикує. Ми ухвалюємо відповідальні рішення, які дозволяють фінансувати країну, розвивати економіку та збільшувати соціальні стандарти", - сказав Прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Кабінет міністрів схвалив проект Державного бюджету на 2018 рік та зареєстрував документ у Верховній Раді. Планується, що доходи загального фонду зведеного бюджету вперше перевищать 1 трильйон гривень та досягнуть 1 трильйона 30 мільярдів гривень при зростанні ВВП на рівні 3% та 7% інфляції. Дефіцит проекту Держбюджету-2018 бюджету становить 2,4%.

Крім того, відповідно до документа курс долара у 2018 році може сягнути 30 гривень.

Читайте також: Гройсман прогнозує, що 2018 стане роком економічного успіху

Проектом бюджету пропонується із 1 січня 2018 року встановити мінімальну заробітну плату в розмірі 3723 гривень, прожиткового мінімуму - 1700 гривень. На сектор національної безпеки й оборони планується виділити 5% ВВП - близько 163 млрд гривень; на АПК - 7,3 млрд гривень, із яких один млрд гривень витратять на розвиток фермерських господарств; на освіту - 217,5 млрд гривень, при цьому зарплату вчителям наступного року обіцяють збільшити на 25%. На охорону здоров’я передбачається виділити 112,5 млрд гривень, із яких майже 6 млрд гривень піде на на закупівлю ліків для українців через міжнародні організації. На розвиток українського кінематографа передбачено 500 млн гривень.

Водночас 44 млрд гривень закладається на будівництво і ремонт доріг та 55 млрд гривень на субсидії. У Державний фонд регіонального розвитку закладено, як і цього року, 10 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-