Нафта подорожчала після підриву нафтопроводу на Близькому Сході

Нафта подорожчала після підриву нафтопроводу на Близькому Сході

Укрінформ
Нафта зросла в ціні в понеділок оскільки на Близькому Сході було пошкоджено трубопровід, а також могли постраждати інші об'єкти нафтової інфраструктури в результаті сильного землетрусу, який стався в Ірані й Іраку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі нафта марки WTI подорожчала на 0,11% до $56,80. На Intercontinental Exchange нафта марки Brent зросла в ціні на 0,05% до $63,55 за барель.

Сьогодні вранці нафті допомогли відкотитися вибух на нафтовому трубопроводі, що сполучає Саудівську Аравію і Бахрейн, а також перспектива, що землетрус, який стався в Іраку й Ірані, міг пошкодити нафтову інфраструктуру, зазначив Стюарт Айв з OM Financial.

МВС Бахрейну повідомило в суботу, що нафтопровід із Саудівської Аравії було підірвано в п'ятницю в результаті "екстремістських дій". Силам цивільної оборони вдалося швидко загасити пожежу, що виникла на нафтопроводі, ніхто не постраждав.

При цьому Саудівська Аравія тимчасово зупинила роботу нафтопроводу до Бахрейну й посилила безпеку на нафтових об'єктах у країні, як повідомляв пізніше в суботу саудівський телеканал  "Аль-Арабія" з посиланням на міненерго королівства.  Глава МЗС Бахрейну Халед Аль Халіфа в записі в мікроблозі в Twitter звинуватив у підриві нафтопроводу Іран. Пізніше МЗС Ірану спростував звинувачення в причетності до вибуху на нафтопроводі. ЗМІ Бахрейну в неділю повідомили, що Саудівська Аравія в стислі терміни відновила постачання нафти по трубопроводу у Бахрейн.

Читайте також: Бензин А-95 на автозаправках Київщини подорожчав на 45 копійок

Цього тижня в центрі уваги будуть щомісячні звіти Організації країн-експортерів нафти і Міжнародного енергетичного агентства, які з'являться в понеділок і вівторок відповідно та допоможуть оцінити світовий попит і пропозицію.

Станом на 09:45 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 63,53 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,65 долара за барель, що на 13 центів вище за рівень закриття торгів  ($63,52).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-