Губернатор квапить із продажем ОПЗ - інакше буде купа металобрухту

Губернатор квапить із продажем ОПЗ - інакше буде купа металобрухту

Укрінформ
Приватизацію Одеського припортового заводу треба закінчити найближчим часом, інакше цей актив знеціниться.

Таку позицію висловив голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов у прямому ефірі одного з телеканалів, повідомляє прес-служба ОДА. 

"Завод працював цього року з березня по липень, потім укотре зупинився, а зараз його знову запускають. На тлі зростання промислового виробництва у нас спостерігається падіння показників хімічної промисловості у розмірі 29%. Тому Одеський припортовий завод потрібно приватизувати - іншого шляху не існує", - зазначив Степанов.

Колись це підприємство оцінювали в мільярд доларів, зауважив голова ОДА, але наразі, за його словами, завод перетворюється на металобрухт.

Читайте також: Фонд держмайна планує продажі на п'ять мільярдів до кінця року

"І якщо ми ОПЗ найближчим часом не продамо і не запустимо, то він узагалі нічого не коштуватиме - це буде купа металобрухту", - наголосив Степанов.

На думку очільника Одеської області, навряд чи держава - більш ефективний власник заводу, ніж приватний інвестор. Треба враховувати й той факт, додав Степанов, що "на ОПЗ працюють три з половиною тисячі людей, і для міста Южне це підприємство є бюджетоутворюючим".

Як повідомлялося, після перебування майже на піврічному регламентному ремонті ОПЗ у жовтні поновив виробництво карбаміду й запустив термінал з перевалки аміаку.

За словами виконувача обов'язків голови Фонду держмайна України Віталія Трубарова, "в листопаді буде оприлюднена оцінка припортового заводу, і ФДМУ разом з Кабміном сформують умови приватизації та стартову ціну для торгів. Після цього перейдемо до прийому заявок від інвесторів і орієнтовно весною 2018 року здійснимо продаж".

Нагадаємо, рік тому Фонд держмайна після закінчення терміну подачі не отримав жодної заявки на участь у конкурсі з продажу 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод". Уряд вирішив виробничі потужності підприємства зупинити і розпочати підготовку для передачі цілісного майнового комплексу в оренду.

Станом на грудень 2016 року борги заводу перед НАК "Нафтогаз України" сягнули 1,5 мільярда гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-