Гройсман: Мета реформування вугільної галузі - позбутися імпорту вугілля

Гройсман: Мета реформування вугільної галузі - позбутися імпорту вугілля

Укрінформ
Метою реформування державних вугільних шахт, прописаною в ухваленій урядом Енергетичній стратегії, є модернізація шахт, забезпечення держави власним вугіллям. 

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді, інформує Урядовий портал. 

Ми – країна, яка має забезпечувати себе всіма компонентами, в тому числі вугіллям. Наше завдання - припинити імпорт вугілля, але на це потрібен час. Приватні шахти добувають вугілля з нормальною собівартістю, а в державних шахтах, які не модернізовані, занедбані, у людей немає засобів захисту, – проблеми», - сказав Гройсман.

Глава уряду підкреслив, що держава має інвестувати в модернізацію шахт і безпеку праці шахтарів, а також прораховувати можливість продажу шахт і залучення нових господарів на вугільні підприємства.

«Нам треба навчитися самим видобувати газ, видобувати вугілля, нарощувати потужності – робити все, аби ми стали експортером енергоресурсів», - зазначив Гройсман.

Читайте також: Статут Національної вугільної компанії можуть розглянути на наступному засіданні уряду

Як повідомляв Укрінформ, у травні Кабінет міністрів схвалив Концепцію реформування вугільної галузі. У її рамках передбачається створення координаційної ради з питань вугільної галузі, яка займатиметься координуванням діяльності міністерств і відомств. Очолить раду віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-