Укрзалізниця скоротила термін оплати за товари і послуги до 10 банківських днів - Кравцов

Укрзалізниця скоротила термін оплати за товари і послуги до 10 банківських днів - Кравцов

Укрінформ
ПАТ «Укрзалізниця» зменшила відтермінування платежів до 10 банківських днів з дати постачання товарів та послуг для потреб компанії.

Про це повідомив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

"ПАТ «Укрзалізниця» зменшила відтермінування платежів до 10 банківських днів з дати постачання товарів та послуг для потреб компанії, за умови реєстрації податкової накладної", - сказав він.

На переконання Кравцова, це сприятиме подальшому реформуванню системи закупівель, а також знизить закупівельні ціни та зменшить рівень корупції. 

За його словами, такі кроки зміцнюватимуть взаємовигідну та справедливу співпрацю з партнерами-постачальниками продукції для залізничної галузі, а розрахунки здійснюватимуться на ринкових умовах. "Те, що в діючих договорах період відтермінування платежу з дати поставки сягає до 90 банківських днів, а подекуди навіть більше, заважає чесній конкуренції під час торгів. Не всі потенційні учасники тендерів чи виробники продукції можуть собі дозволити таке тривале очікування платежів. Також прискорення оплати ліквідує можливість для нелегальних домовленостей щодо прискорення оплати. Таким чином ми зменшимо поле для корупції при закупівлях", - зазначив Кравцов. 

Читайте також: Укрзалізниця до кінця року замінить 70% білизни в поїздах

Він переконаний, що запропонований термін оплати підвищить довіру як Укрзалізниці до постачальників, так і постачальників до товариства. "Це черговий крок до клієнтоорієнтованості компанії", - сказав він.

За словами Кравцова, зміна терміну оплати також дасть змогу закуповувати матеріально-технічні ресурси за більш низькими цінами, а також усуне ризики для партнерів компанії, пов’язані з тривалим відтермінуванням платежу. 

"У ПАТ «Укрзалізниця» значні обсяги закупівель, і ми очікуємо, що зменшення періоду відтермінування платежів дозволить збільшити кількість безпосередніх виробників під час здійснення публічних закупівель та дасть можливість заощаджувати близько 600 млн грн щорічно",- зауважив керівник "Укрзалізниці".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-