Кабмін монетизував розрахунки за субсидіями - Данилюк

Кабмін монетизував розрахунки за субсидіями - Данилюк

Укрінформ
Уряд прийняв рішення про монетизацію розрахунків за субсидіями між постачальниками житлово-комунальних послуг та бюджетом. Дія механізму розпочнеться з 1 січня 2018 року.

Про це на засіданні уряду сказав міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як ви знаєте, обсяг субсидій і пільг на житлово-комунальні послуги зростає кожного року. Надзвичайно актуальним є ефективне використання цих коштів. Ми приймаємо рішення щодо переходу на новий механізм розрахунків, живими коштами за фактично спожиті послуги", - сказав Данилюк.

Проект постанови розроблено з метою монетизації субсидій на оплату послуг з ЖКХ на рівні підприємств-надавачів послуг, що є перехідним етапом до переходу на повну монетизацію субсидій на рівні домогосподарств.

"Проектом постанови передбачається, що ми змінюємо клірингові розрахунки за пільгами і субсидіями. Скасовується постанова №20, що була чинна. Встановлюються прямі розрахунки з суб'єктами господарювання - надавачами ЖКХ та ряд інших новацій, що зроблять розрахунки прозорими", - додав Данилюк.

Читайте також: Рада може додатково виділити на субсидії 7,6 мільярда

Міністр соціальної політики Андрій Рева, у свою чергу, додав, що призначення субсидій на данному етапі залишетиметься відповідно до соціальних норм, але буде відрегульовано механізм розрахунків між підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги та бюджетом.

"Зараз щомісяця під час розрахунків відповідні фінансові органи будуть отримувати документацію від постачальників. Це не стосується сум призначення субсидій", - пояснив Рева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-