Уряд схвалив стратегію управління відходами до 2030 року

Уряд схвалив стратегію управління відходами до 2030 року

Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив Національну стратегію управління відходами в Україні до 2030 року.

Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, наразі в Україні вкрай складна ситуація зі сміттям, адже уже накопичено близько 36 млрд тонн відходів, а це, за його словами, понад 50 тисяч тонн на один кілометр квадратний.

"Щороку в Україні утворюється близько 10 тонн відходів на одного мешканця нашої країни проти 5 тонн у країнах ЄС", - підкреслив урядовець і додав, що утилізація здійснюється лише 30% промислових відходів і 4% побутових відходів.

Читайте також: Семерак: Українці повинні змінити своє ставлення до екології

Семерак зазначив, що схвалена урядом стратегія є "першим несегментарним документом часів незалежності України", а сам документ пройшов усі стадії обговорення з громадськістю, експертами, комітетами ВР, бізнесом тощо.

Він пояснив, що стратегія поділена на 7 розділів, кожен із яких передбачає принципи управління певними видами відходів. Міністр відзначив, що, зокрема, до 2030 року планується запровадити роздільне збирання відходів мінімум у 5 тисячах населених пунктів та створити 250 центрів збирання відходів споживання.

Водночас урядовець наголосив, що для виконання Стратегії буде розроблений ще загальнонаціональний план та регіональні плани її впровадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-