У Києві презентують придбані за кошти Єврокомісії комплекси для зважування вантажівок

У Києві презентують придбані за кошти Єврокомісії комплекси для зважування вантажівок

Укрінформ
Голова Державної служби України з безпеки на транспорті у понеділок, 6 листопада, планує презентувати нові пересувні габаритно-вагові комплекси, придбані за кошти Єврокомісії.

Як повідомили Укрінформу у прес-службі Укртрансбезпеки, до участі у заході запрошено Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

"6 листопада 2017 року на Софійській площі у Києві відбудеться презентація нових пересувних габаритно-вагових комплексів, які було придбано за кошти, надані урядові України Єропейською комісією. Захід відбудеться за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та голови Державної служби України з безпеки на транспорті Михайла Ноняка", - зазначили у службі.

На заході буде презентовано першу партію із 26 комплексів. Всього до кінця року їх планується отримати 78 штук.

Читайте також: Омелян: Розпочали пілотний проект із вагового контролю на дорогах

За даними Укртрансбезпеки, щорічні збитки, які завдаються дорожньому господарству внаслідок руйнування доріг, спричиненого рухом великовагових транспортних засобів, становлять понад 2 млрд гривень. За дослідженнями Світового банку, щорічні втрати країни внаслідок незадовільного стану автомобільних доріг становлять 3-4% ВВП. Близько 90% автомобільних доріг в Україні потребують виконання ремонтно-будівельних робіт.

З квітня минулого року територіальні органи Укртрансбезпеки спільно з регіональними службами автомобільних доріг та відповідними підрозділами Національної поліції України в областях почали здійснювати заходи габаритно-вагового контролю за допомогою пересувних габаритно-вагових комплексів

Ці заходи контролю здійснюються за допомогою 34 вагових комплексів, з яких працює лише 26, решта знаходиться у непридатному до експлуатації технічному стані. 

Упродовж 2017 року було зважено 358 706 транспортних засобів, серед яких виявлено 9 591 порушень. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-