На опалювальний період вугілля вистачить - Міненерго

На опалювальний період вугілля вистачить - Міненерго

Укрінформ
ТЕС та ТЕЦ підтвердили Міністерству енергетики та вугільної промисловості, що забезпечать необхідне постачання вугілля для виробництва електричної енергії під час опалювального періоду.

По це сказав заступник директора департаменту – начальник відділу паливно-енергетичних балансів та моніторингу виробництва і споживання електричної енергії Департаменту електроенергетичного комплексу Міненерговугілля Кирило Новиков, пише прес-служба відомства. 

«Відповідно до уточненого Прогнозного балансу електричної енергії ОЕС України на ОЗП 2017/2018 рр. (розрахованого станом на 5 жовтня) та структури палива, ТЕС та ТЕЦ підтвердили, що забезпечать необхідне постачання вугілля для виробництва електричної енергії в ОЗП 2017/2018 року», - сказав Новиков.

Читайте також: Держшахти об’єднають у Національну вугільну компанію

Він зазначив, що вугілля уже законтрактоване і буде надходити на станції у визначені строки. Зокрема, у грудні постачання вугілля прогнозується більше на 190 тис. тонн, ніж передбачалось. Витрата вугілля не перевищує прогнозовані обсяги.

Крім того, представник Міненерговугілля зазначив, що ремонтна кампанія на ТЕС та ТЕЦ виконується відповідно до графіків. Новиков також нагадав, що з 2016 року реалізуються пілотні проекти з переведення енергоблоків № 2 та № 5 Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» на газову групу вугілля для заміщення дефіцитного антрацитового вугілля. Така ж робота виконується на Придніпровській ТЕС ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго». Крім того, у 2017 році на енергоблоці № 4 Трипільської ТЕС ПАТ «Центренерго» планується розпочати роботи з переведення його на газову групу вугілля для заміщення дефіцитного антрацитового вугілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-