Україна і Саудівська Аравія підписали меморандум про інвестиції в АПК

Україна і Саудівська Аравія підписали меморандум про інвестиції в АПК

Укрінформ
Між Кабінетом міністрів України та Урядом Королівства Саудівська Аравія підписано Меморандум про інвестиційне співробітництво у сфері сільського господарства.

Меморандум підписано у ході офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Королівства Саудівська Аравія, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Від імені уряду України Меморандум підписав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

"Міжурядовий документ на законодавчому рівні визначає конкретні напрями двостороннього інвестиційного співробітництва у сільськогосподарській галузі та механізми заохочення інвестицій у сільське господарство. Зокрема, сторони здійснюватимуть обмін інформацією про інвестиційне середовище, включаючи аграрну політику, правила та регулюючі нормативні акти з питань залучення інвестицій, податкового регулювання, потенційних інвесторів із зазначенням їхніх потреб, а також наявність інвестиційних компаній, які мають намір проводити діяльність у галузі сільського господарства та діючі програми підтримки інвестицій", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Імпорт агропродукції зріс на $200 мільйонів за рахунок поставок із ЄС

Зазначається, що сільське господарство є ключовою складовою торговельно-економічного співробітництва між країнами, а частка продукції АПК в загальній структурі українського експорту до Саудівської Аравії є найбільшою.

"Підписання Меморандуму – це можливість розширити наше співробітництво у сфері сільського господарства та відійти від моделі прямих поставок сировини, залучивши інвестиції у вітчизняний агросектор, зокрема в переробну промисловість. Уряд України готовий надати відповідне сприяння саудівським інвесторам», - прокоментував подію Мартинюк.

За даними Мінагрополітики, експорт сільськогосподарської продукції з України до Саудівської Аравії становить близько 80% від загального обсягу вітчизняного експорту до Королівства. За 9 місяців 2017 року експорт продукції сільського господарства склав 309,8 млн. дол. США. В основному експортувалися: зернові злаки – $254 млн, олія – $25,2 млн, м'ясо та субпродукти (в основному, м'ясо птиці) – $11 млн; яйця птиць – $1,6 млн, масло – $1,7 млн.

Обсяг імпорту незначний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-