Найбільше української агропродукції серед країн ЄС купують Нідерланди

Найбільше української агропродукції серед країн ЄС купують Нідерланди

Укрінформ
У січні-вересні 2017 року експорт українських аграрних та харчових товарів до країн Європейського Союзу збільшився на 39,8%, порівняно з аналогічним періодом минулого року, і становив 4,177 млрд дол. 

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства з посиланням на заступника міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольгу Трофімцеву.

"За результатами січня-вересня 2017 року, експорт українських аграрних та харчових товарів до країн Європейського Союзу збільшився на 39,8% та становив $ 4,177 млрд. При цьому імпорт із європейських країн зріс на 11,7% та становив $ 1,581 млрд", - сказала Трофімцева.

За її словами, збільшення українського експорту до ринків країн ЄС відбулось в основному за рахунок зростання обсягів постачання таких продуктів, як кукурудза – на 57,4%, насіння свиріпи або ріпаку – на 72,9%, соняшникова олія – на 23%. "Окрім того, значно зросло постачання м’яса та харчових субпродуктів птиці, меду, кондитерських виробів, маргаринової продукції та таких цікавих нішевих продуктів як сорго чи насіння льону", - зазначила Трофімцева.

Читайте також: Україна наростила експорт сільськогосподарської продукції майже на 25%

Вона додала, що ключовими імпортерами української сільськогосподарської та харчової продукції серед країн ЄС є Нідерланди з часткою 17,6%, Іспанія – 15,5%, Польща – 12,9%, Італія – 11,9% та Німеччина – 9,9%.

"На ринках ЄС зростає попит на українську готову продукцію. Наприклад, за січень-вересень 2017 року було експортовано вершкового масла на суму $12,6 млн, а у той самий період 2016 року ця цифра становила лише $5 тис. Також зросли поставки українського морозива, згущеного молока, крохмалю, кондитерських виробів з цукру тощо", - відзначила Трофімцева.

Заступник міністра нагадала, що станом на сьогодні вже повністю використані тарифні квоти на цілу низьку українських аграрних товарів: цукор, мед, ячмінь, ячмінна крупа та борошно, оброблені томати, виноградний та яблучний сік, кукурудза, пшениця.

"Серед додаткових торговельних преференцій, які вступили в дію з 1 жовтня 2017 року, українські експортери вже повністю використали квоти на мед обсягом 2 500 тонн. На 36,5% використані квоти на оброблені томати, а на 5,9% – квота на ячмінну крупу та борошно. У повному обсязі наразі залишаються не вичерпаними додаткові торговельні преференції на виноградний сік – 500 тонн та овес – 4 000 тонн", - резюмувала Трофімцева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-