ОПЗ запустив термінал із перевалки аміаку

ОПЗ запустив термінал із перевалки аміаку

Укрінформ
Одеський припортовий завод (ОПЗ) розпочав виробництво карбаміду й запустив термінал з перевалки аміаку.

Про це у вівторок написав у Facebook виконувач обов'язків голови Фонду держмайна України Віталій Трубаров.

"Одеський припортовий завод розпочав виробництво карбаміду та запустив термінал з перевалки аміаку. 6 місяців завод був на регламентному ремонті, в кінці жовтня ОПЗ запустився в роботу", - йдеться у повідомленні.

За словами Трубарова, в листопаді буде завершена та оприлюднена оцінка ОПЗ. "Потім разом з Кабінетом міністрів сформуємо умови приватизації та стартову ціну для торгів. Після цього перейдемо до прийому заявок від інвесторів і орієнтовно весною 2018 року здійснимо продаж", - зазначив він.

Як повідомлялося, Фонд держмайна України здійснює підготовчі роботи, щоб навесні наступного року провести приватизацію припортового заводу.

Одеський припортовий завод зупинив роботу наприкінці грудня 2016 року після припинення поставок газу НАК "Нафтогаз України" на визначених Кабінетом міністрів пільгових умовах.

Восени 2016 року Фонд державного майна після закінчення терміну подачі не отримав жодної заявки на участь у конкурсі з продажу 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод".

Після невдалих спроб приватизувати ОПЗ в уряді повідомили, що виробничі потужності ПАТ "Одеський припортовий завод" будуть зупинені, а саме підприємство вживе заходів для передачі цілісного майнового комплексу в оренду.

Читайте також: Глава Фонду держмайна про продаж ОПЗ: Ми знаходимось на фінішній прямій

Станом на грудень 2016 року борги заводу перед НАК "Нафтогаз України" сягнули 1,5 млрд грн.

6 лютого ФДМУ на зборах акціонерів ОПЗ попередньо погодив здачу Одеського припортового заводу в оренду.

24 лютого завершився термін прийняття пропозицій Фондом державного майна України щодо відновлення роботи ПАТ "Одеський припортовий завод". І ФДМУ розглянув варіанти запуску та відновлення роботи ОПЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-